vrijdag 22 februari 2013

Een keer iets anders...

Soms moet je je grenzen eens verleggen. Iets nieuws proberen. Gewoon doen en kijken waar het schip strandt...

Dus dat heb ik maar eens gedaan en ben met een borduurpatroontje aan de gang gegaan.

Bordurengaren had ik een keer bij de Action gekocht, met de gedachte kan een keer handig zijn voor iets (zoals dat bij mij altijd gaat)

Borduurstof, van de week gelezen dat het Stramien heet, had ik niet. Ik vond wel een iets grover stofje in de kast, wat ook wel kon voldoen dacht ik.

Borduren doe je met een stompe naald. Nou, die had ik ook niet.... Dan maar een met een scherpe punt.

Dan het patroontje. Waar begin je? In het midden, aan de buitenkant?
Ik ben maar begonnen met de kleur die het meeste voorkwam en heb geprobeerd er een logische volgorde in te krijgen, zonder grote oversteken te moeten maken naar de andere kant van het patroon.
Bij haken moet je af en toe veel tellen, maar bij borduren helemaal. Ik bleef heen en weer kijken van patroon naar werkje....

De blaadjes heb ik niet geborduurd, maar gehaakt om er een 3D effect in te krijgen.
Een ovaaltje gehaakt en daar mijn eerste geborduurde roosje op vast genaaid.

Het zal wel niet helemaal volgens de borduurregels gemaakt zijn, maar ik vind het leuk geworden.Ik las een paar dagen later dat je kruisjes borduurt met 2 of 3 draden en de draad dus moet splitsen. Oh... Nou voor de volgende keer dan maar, want ik vond het voor herhaling vatbaar.

Als iemand nog tips heeft, houd ik me aanbevolen.

Het patroontje wat ik heb gebruikt, kan ik helaas niet meer vinden. Is wel jammer, want ik vind het een leuk roosje. Volgens mij was het een Russische site, maar heb 'm helaas niet gepind. Ik hoop dat ik 'm nog een keer tegenkom.

9 opmerkingen:

 1. niet alles hoeft volgens de regels om mooi te zijn...
  fijn weekeinde,
  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het erg mooi in elk geval

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk ideetje, waar ga je het voor gebruiken??,zomaar een vraagje hoor..

  fijn weekend mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie combi van borduren en haken, heel origineel! Enne, borduren hoeft niet volgens de regels, dat is veel leuker. Je kunt net zoveel draadjes gebruiken als jij mooi vind en borduren op elke stof. Op de stof die jij gebruikt hebt is het juist handig om een naald met een scherpe punt te gebruiken, maar dat heb je vast al tijdens het borduren gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er mooi uit. En een leuke combinatie, borduren en haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leuke uitdaging voor je dit borduren. Ik ben zelf een ervaren borduurster en ik zie idd wel wat foutjes in je borduren. Dat geeft natuurlijk niet want je begint net. Zo ben ik ook begonnen.
  Het klopt dat je de garen 2 draden moet splijten. Maar het mag ook wel met meer natuurlijk het is maar net hoeveel draadjes per mm er op het linnen zit. Aida is heel grof dus daar is meer draadjes voor nodig.
  Ik heb wel een hele goeie tip voor je , want wat ik zie is, dat je de kruisjes niet allemaal de zelfde kant op hebt geborduurd. Hierdoor krijg je dus dat je werk gaat trekken. Het is moeilijk om uit te leggen maar zoals ik het op de foto zie lijkt het of die donkere roze kruisjes anders geborduurt is dan de witte. Kijk maar welke draad je boven hebt liggen die wijst een andere kant op. Ik hoop dat je het snapt .
  Ik vindt het een geweldig combinatie dat borduren met haken. Het lijkt wel of de roos levendiger wordt.
  Oja het voordeel van een stompe naald is dat je je zelf niet kunt prikken. hahaha.
  Ik vindt je eerste borduursel heel leuk gelukt. En door meer te gaan borduren wordt het werk steeds mooier. En net als Haken heel verslavend. Ik heb al heel wat mooie werkjes gemaakt en zal die eens op de kiek zetten en op mijn blog plaatsen.
  Veel succes met je volgende borduuravontuur!
  Groetjes ut Fryslan, Hendrika

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi geworden, idd heel leuk gecombineerd met die gehaakte blaadjes! Ik heb nog een tas vol met borduurspullen, wel leuk om dat weer eens te voorschijn te halen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...