donderdag 17 januari 2013

Onderweg naar school

Als je 2 km buiten het dorp woont, net te ver om naar school te fietsen met 2 zeven jarige (goed excuus vind ik ;-) en kleine vriend en vriendin het gezelliger vinden om thuis te eten, heb je het geluk dat je minimaal 4x heen en weer mag sjeezen, dus 8x in totaal.

Wij wonen aan een landweg, die zo smal is, dat je elkaar niet kan passeren zonder een uitwijkstee te gebruiken.

Een weg waar je er zo 15 minuten tot een half uur langer over doet als er een vrachtwagen of tractor voor je rijdt, of nog erger, elkaar tegenkomen!
Onbekende vrachtwagenchauffeurs durven geen cm meer te rijden en een rij van auto's moeten de erven oprijden, zodat de vrachtwagen verder kan rijden. Chaos alom.

Een weg waar je op een zonnige zondag eigenlijk niet moet komen met je auto, want het is slalommen tussen de fietsers en voetgangers door om bij je huis te komen.

Ik hoor dan ook af en toe vanaf de achterbank "mama dat is niet zo aardig om te zeggen" als ik weer zit te mopperen op een mede landweg gebruiker die het in mijn ogen niet snapt.

Ik kan die weg dromen en sjees er op de automatische piloot overheen.

Maar dan verandert die weg plotseling..... Er ligt sneeuw, je kan hooguit 20 km p/u rijden en moet oppassen dat je niet vanuit een uitwijkstee doorglijdt de sloot in.
Je hebt de tijd om om je heen te kijken en dan te beseffen, wat is het hier toch mooi.

Ik ben vandaag een kwartier eerder van huis gegaan om onderweg naar school foto's te maken.

Foto's van het mooie landschap, waar ik elke dag een paar keer op de automatische piloot langs sjees, zonder de mooie dingen om me heen te zien....

 
10 opmerkingen:

 1. dit heb je mooi gedaan, de foto;s zijn prachtig en je hebt genoten ☺

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms is dat verplicht onthaasten wel eens goed. Het zijn de kleine dingen die het doen.... ;-)
  Mooie foto's, kunnen zo op ansichtkaarten. Of in vakantiefolders voor een rustige, landelijke vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. herkenbaar
  dat wat we vaak zien zien we niet meer echt

  wat een schoonheid, werkelijk prachtig !

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch maar ietsje minder vaak op de automatische piloot. mooie plaatjes onthaasten en genieten, en ik hoor jouw kids al op de achterbank.... net als die van mij me nazeggen zo van slome kip....
  groet Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw je woont ondanks het 'irritante'weggetje toch wel heeeel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is dan wel het min puntje van de winter als je de baan op gaat, maar geef toe dat je mooie foto's toch aantonen dat de winter ook zijn charmes heeft!
  Nog een fijne winterse dag, lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik bedoel maar hihihihi .... wat woon jij prachtig !!!!

  Ahh en troost je .... als je je hier met de fiets in Amsterdam op de rijweg waagt omdat fietspaden structureel niet gestrooid worden en je zoals ik als de dood bent om onderuit te gaan .... dan merk je hoe "lief" de wereld hier plaatselijk in elkaar zit. Je word er af getoeterd, er wordt gescholden .... zo aardig van een ieder die warm achter het stuur zit hihihihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig!
  Hier is het ook al zo mooi, ook al woon ik dan niet aan een landweg, ik rij en loop vaak door de polder. Het is echt genieten! Lekker dik in gepakt kijk ik gefascineerd naar het mooie witte landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is waar, je bent vaak blind voor je eigen mooie omgeving waar het vaak prachtig is. Nou doe je ogen maar open want o,o,o,o, jij woont echt heel mooi hoor!!! Neem dat maar van mij aan ;-) Vooral met die sneeuw en die blauwe lucht en die knotwilgen. En die weg... moet je maar even vergeten.

  Fijn weekend, dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...